Uw paardendekens snel en professioneel gereinigd

In samenwerking met paardendekenwasserij Balans zorgen wij ervoor dat uw dekens gereinigd en gerepareerd worden.
Balans is gespecialiseerd in het wassen en repareren van uw paardendekens. Of het nu fleecedekens, zweetdekens, zomer-en winterdekens, zadeldekjes of bandages zijn.

Uw dekens zijn voor wassen en repareren bij hun in goede handen.
Balans beschikt over een professionele wasinstallatie en een grote droogruimte waar uw wasgoed aan de lucht wordt gedroogd. Tevens beschikken ze over een drooginstallatie om uw wasgoed, indien het wasvoorschrift het toelaat, versneld te drogen.

 
Paardendeken wassen

Verleng de levensduur
Paardendekens kunnen, mits ze goed worden onderhouden, jaren meegaan. Door uw dekens periodiek professioneel te laten reinigen en eventueel impregneren, hebben vuil en zweet minder kans om diep in het materiaal te dringen. U kunt daarmee de levensduur van uw deken aanzienlijk verlengen.

Wasvoorschrift
Uw dekens worden bij dekenwasserij Balans met de grootst mogelijke zorg en volgens het wasvoorschrift gewassen en gedroogd. Tijdens het wasproces worden overtollige haren zoveel mogelijk verwijderd. Wij verzoeken u om overtollig haar af te borstelen en de sluitingen en/of bilkoorden vast te maken. Dit voorkomt eventuele schade tijdens het wassen.

Vuil- en waterafstotend behandelen

Een waterdichte paardendeken blijft waterdicht tijdens het wasproces. We kunnen uw dekens ook behandelen met Waterproof van Rapide. Hierdoor wordt uw paardendeken waterproof en wordt de duurzaamheid verlengd.


Vakkundig gerepareerd

Balans kan uw paardendekens ook repareren en waterdicht maken. Gescheurde dekens, loszittende singels en kapotte gespen repareren ze op vakkundige wijze. Hiervoor gebruiken ze uiteraard materiaal van hoge kwaliteit.

Repareren

Vakkundig herstellen
Wij kunnen ook reparaties laten uitvoeren aan uw dekens. Vaak is vervanging van de deken nog niet nodig en volstaat een functionele reparatie. Dat wil zeggen, dat de deken na reparatie weer naar behoren te gebruiken is. Sluitingen, singels en gespen worden gerepareerd of vervangen en grote scheuren worden verholpen. Zo staat uw paard er weer warm bij.

Professionele en hoogwaardige materialen
De deken wordt vóór reparatie in principe altijd professioneel gereinigd.
Uiteraard wordt bij reparatie zoveel mogelijk rekening gehouden met de kleur en het materiaal van uw deken. Balans gebruikt alleen professioneel en kwalitatief hoogwaardig materiaal voor de reparatie aan uw paardendekens.

Kosten voor reparatie zijn afhankelijk van de schade maar bedragen gemiddeld
tussen de € 5,- en € 15,-. Wanneer de kosten niet in verhouding staan tot de waarde van de paardendeken of  de reparatie boven de € 15,- komt zullen wij eerst contact met u opnemen.

Inleveren/ophalen


De dekens worden elke woensdag in de oneven week bij ons opgehaald en 2 weken daarna weer teruggebracht.
Houd er dus rekening mee dat u de deken(s) enige tijd kwijt bent.


Tarieven


Paardendeken wassen   

€ 14,95

Zadeldeken
€ 5,95


Halsdeken
€ 5,95


Bandages (4 stuks)
€ 4,-

Waterdicht maken
€ 5,95