Andy's Dierensuper - Super voor alle dieren! - Hond - VoedingHond

Voeding

De geschikte voeding vinden voor je hond kan een hele klus zijn. Daarom heeft Andy's Dierensuper voor jou hieronder een aantal belangrijke aandachtspunten neergezet:

-       Let erop dat de voeding compleet is. Het is belangrijk dat de voeding beschikt over alle voedingstoffen die een hond in het dagelijks leven nodig heeft.

-       Voeding met een goede biologische waarde is iets wat wij adviseren. Uw hond kan dit type voeding optimaal verteren en opnemen in zijn/haar bloedbaan. Het resultaat hiervan is een lage hoeveelheid ontlasting (afvalstoffen).

-       Voeding met een goede textuur is een volgend aandachtspunt. Je hond zal het prettig vinden de voeding te eten en hierdoor de voeding beter accepteren.

-       Tot slot is het erg belangrijk dat de voeding lekker en vol van smaak is. Hondenvoeding kan aan alle bovenstaande voorwaarden voldoen, maar als jouw hond een brok niet lekker vindt en deze niet tot zich wil nemen zullen er ook geen voedingsstoffen in zijn spijsverteringsstelsel terecht komen.

Bij Andy's Dierensuper kun je terecht voor verschillende soorten hondenvoeding zoals diepvriesvoeding, natvoer (voer in blikjes) en droogvoer (verdeeld in brokken en diner). Al deze voedingsvormen zijn gemaakt om je hond optimaal te laten leven. Binnen alle voeders wordt onderscheid gemaakt tussen life-stage en life-style. Voeders die vallen onder de life-stage zijn voeders die zich aanpassen aan de levensfase van je hond, zoals bijvoorbeeld de levensfase puppy, volwassen of senior.

Voeders die vallen onder life-style zijn voeders die zich aanpassen aan de specifieke wensen van je hond, zoals bijvoorbeeld hoge activiteit, formaat (grote rassen) en eventuele aandoeningen. Wanneer je een voeding kiest adviseren wij om je uitvoerig te laten informeren door Andy's, waar je terecht kunt voor een advies op maat en te weten zal komen welk voer het beste past bij jouw hond en zijn/haar leefpatroon.

Je kunt je de onderstaande vragen stellen:

-       Geef ik de juiste voeding met de juiste voedingswaardeverdeling?

Er bestaan voedingen welke zijn aangepast speciaal voor de groei van puppies van grote rassen. Deze voedingen hebben al een aanpassing die aansluit bij de groeicurve van je hond. Zoals een iets lager energiegehalte en een aanpassing in de fosfor/calcium verhouding. Deze kunnen bij grote rassen tot bijna 2 jaar veilig gegeven worden. Vraag hier naar bij jouw Andy's zodat je de juiste voeding geeft.

-       Geef ik de juiste hoeveelheid?

Wanneer je een te grote hoeveelheid per dag voert dan kan het zijn dat de hond een overschot aan energie binnen krijgt. Hij kan deze gebruiken om te groeien zowel in de hoogte als in de breedte waardoor hij een te grote belasting krijgt op zijn gewrichten en spieren waardoor deze pijnlijk worden. Zorg er daarom voor dat de hond mooi slank blijft als pup.

-       Krijgt de hond te veel beweging?

Een jonge hond is natuurlijk leuk om mee te spelen, lopen en fietsen. Je zult je moeten beseffen dat een jong dier nog volop in de ontwikkeling is en veel van deze handelingen nog niet mag of deze activiteiten niet lang kan volhouden. Het is belangrijk om de hond te beschermen tegen zichzelf, waarbij je kunt zorgen voor de rustmomenten in de soorten van activiteit. Je hond ontwikkelt zich dan het best. Activiteiten zoals naast de fiets lopen en springen (beperken) en traplopen zijn niet geschikt voor honden met een leeftijd beneden 1 jaar. Al deze activiteiten kunnen een oorzaak zijn voor groeiproblemen en groeipijnen.

-       Heeft mijn pup erfelijke aanleg voor groeiproblemen?

Veel problemen van de gewrichten zijn gebaseerd op erfelijke aanleg. Het ene ras is hier gevoeliger voor dan het andere ras. Doordat er veelvuldig gefokt wordt met honden komt het steeds vaker voor dat honden last krijgen van gewrichtsaandoeningen. De honden worden steeds groter of kleiner gefokt of met een sterk afwijkend exterieur (uiterlijk/houding). Hierdoor worden er in de toekomst steeds meer honden verwacht met problemen. Deze problemen zijn er op dit moment bij bepaalde rasgroepen zoals de doggen, herders en retrievers. Binnen deze groepen komt het vaak voor dat de honden last hebben van gewrichtsproblemen die voortvloeien uit erfelijke patronen. Geheel voorkomen kun je het niet, wij adviseren je goed te kijken naar het medisch verleden van de ouderdieren en hun nageslacht om je te behoeden voor problemen.